Srpski English

Vesti

NTN-SNR lansira novi asortiman ležaja za točkove za teretna vozila, teške prikolice i autobuse

Asortiman obuhvata 27 vrsta konusno valjkastih ležaja po ISO standardu, u metričkim i colovnim merama, ali i tri vrste specijalnih NTN-SNR ležajeva koji zadovoljavaju posebne zahteve većine proizvodjača vozila i osovina (RVI, Volvo, Iveco ....)

Toyota dodelila nagradu “Achievement Award Supply” Schaeffler-u

Toyota je dodelila svoju godišnju nagradu za dostignuća u kategoriji "Snabdevanje" Schaeffler-u. Ovim odlikovanjem japanski proizvođač automobila je potvrdio mnogo puta dokazani kvalitet proizvoda i usluga Schaeffler Grupe. Schaeffler je jedan od samo četiri snabdevača koji je dobio ovu prestižnu nagradu kao priznanje kvaliteta na Tojotinom "Annual Business Meeting 2009” u Briselu.

Nova SKF-ova termovizijska kamera TKTI 10

Nova SKF-ova termovizijska kamera TKTI 10 predstavlja proširenje ponude instrumenata za osnovno praćenje stanja industrijske opreme.
Lagana i čvrsta konstrukcija čini je idealnom za upotrebu u industrijskom okruženju. Ugradene baterije omogucavaju rad i do 6 sati. Uz snimke je moguće dodavati komentare u obliku zvučnog zapisa pa korisnik više ne mora pisati beleške. Pored toga, treba istaći i mogućnost snimanja i prikaza bilo digitalnih bilo termografskih snimaka.TKTI 10 konstruisana je ciljano za korisnike sa osnovnim znanjem termografije, a za one sa većim iskustvom na raspolaganju su brojni ugrađeni alati za analizu kao što su izoterme, temperaturni gradijenti, analiza površine, automatsko obeležavanje hladnih i vrućih tačaka, dva korisnička pokazivača itd.

Snimljeni podaci jednostavno se prenose na računar u cilju detaljnije analize i izrade izveštaja primenom priloženog softvera.

 

SKF detektor električnih pražnjenja

SKF proizvodi za održavanje (SKF Maintenance Products), deo SKF Grupe lansiralo je novi inovativan instrument, SKF detektor elektricnih praznjenja.

Na osnovu više od 100 godina znanja o tehnologiji kotrljajnih ležajeva, SKF u ponudi ima veliki broj proizvoda za održavanje kao pomoć u obezbeđenju pouzdanog rada mašina.

SKF detektor električnih pražnjenja (SKF Electrical Discharge Detector Pen) je ručni instrument izumljen od strane SKF-a, koji bezkontaktno detektuje broj električnih praznjenja kod ležajeva elektromotora.

Od 1990-tih primena frekventnih regulatora za kontrolu rada motora naizmenične struje postala je uobičajena. Ipak, nedostatak primene frekventnih regulatora je činjenica da su elektromotori vise podložni električnoj eroziji ležajeva usled struja električnih pražnjenja. Električna erozija može da uzrokuje prerani otkaz ležajeva i neplanirane zastoje u radu mašina u koje su ugrađeni.

Do sada nije postojao jednostavan i jeftin metod za detekciju struja nastalih usled električnih pražnjenja kod ležajeva elektromotora. Zahvaljujući SKF detektoru električnih pražnjenja to je sada moguće. Radom sa samo dva tastera, SKF detektor električnih pražnjenja omogućava detekciju struja električnih pražnjenja bezkontaktno i na bezbedan način.

Za razliku od drugih tradicionalnih metoda SKF detektor električnih pražnjenja otkriva električna pražnjenja direktno, a ne na osnovu merenja efekata u kasnijim fazama otkaza kada do pojave ostećenja vec dođe.

Kada se uključi u program prediktivnog odrzavanja SKF detektor električnih pražnjenja može u značajnoj meri da spreči neplanirane zastoje mašina.
 

Nova -low cost- ručna mazalica za podmazivanje

SKF objavljuje lansiranje nove ručne mazalice za podmazivanje - TLGH 1. Mazalica izbacuje 0.9ccm masti po jednom hodu, a mast se do mesta podmazivanja doprema pomoću cevi dužine 175mm sa hidrauličnom niplom na kraju.

U mazalicu se može postaviti standardno pakovanje masti - kertridž od 420ml (DIN 1284), ili se rezervoar zapremine 500ccm može napuniti mašću iz nekog drugog većeg pakovanja.

Ovaj proizvod spada u grupu cost-effective proizvod, tako da se za izuzetno nisku cenu koštanja dobija proizvod odličnog kvaliteta.

Informacije o cenama i rokovima isporuke mogu se dobiti kod Ovlašćenih SKF Distributera.

Mitsubishi Motors i SNR spremni da osvoje novi kontinent

Dakar 2009. je prilika za upoznavanje novog kontinenta.Južna Amerika nudi mnoge mogućnosti i izazove za sve ljubitelje otvorenih prostranstava. Mitsubishi Motors tim je spreman i samouveren u uspeh na legendarnom reliju. Od 2003. SNR je snabdevač Mitsubishi-ja, sa kojim su osvojili već četiri pobede.

 

Login:
Nemate nalog? Registrujte se!
Live Support